mest service

Voordroog Kuilgras

In het rantsoen van paardenvoer is ruwvoer de belangrijkste basis voor een optimale vertering. Door jarenlang selecteren en experimenteren met verschillende grassoorten en het verpakken daarvan, hebben wij tot nu toe in onze ogen een optimaal ruwvoer voor paarden ontwikkeld. Een voordroog kuilgras dat op eigen land geteeld, geoogst en verpakt wordt tot een handzaam en kwalitatief hoogwaardig product. Voordroog kuilgras is zo uniek omdat het 100% stofvrij is.
Voordroog kuilgras is een grof en vezelrijk ruwvoer dat niet te rijk aan eiwitten is. Doordat het een grove structuur heeft, doen de paarden er ook wat langer over voor ze het op hebben. Dus kauwen ze beter en daardoor is er een goede vertering.
De kleine baaltjes zijn zo gemaakt dat het voor één paard, gedurende één week gevoerd kan worden. Er zitten meerdere plakken in, zo voert u ongeveer elke keer evenveel. De porties zijn kleiner als bij hooi omdat hier een hogere voedingswaarde inzit. Wanneer u het baaltje in het geheel uitpakt, rechtop zet en daarna de touwtjes verwijderd dan kunt u er zo een plakje per voerbeurt afhalen.

Dit product wordt op pallets geleverd, zodat ze niet of zo min mogelijk beschadigen en wij hierdoor een goede kwaliteit kunnen leveren. Er worden zowel kleine baaltjes van ca. 30 kg als grote balen van 400 kg van gemaakt. Kleine baaltjes worden met 25 op een pallet geleverd en grote balen met 2 op een pallet.

Deze producten worden in de regio ook thuis bezorgd en gelost. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen en helpen wij u graag verder.

Ronde voordroog kuilbalen
Tevens kunnen wij u ronde voordroogkuil balen leveren. Deze balen zijn uitermate geschikt als paardenvoer en geschikt voor het voeren met een lage voersnelheid.

· 85 bij 90 cm, ±100 kilo
· gelijk aan 5 hooibaaltjes
· handig in gebruik
· lage voersnelheid (het is dus eerder op, daardoor minder kans op schimmel)