mest service

Stro

Het traditionele bed bestaat uit stro. Voor paarden is zo’n warm, elastisch bed ook prettig. Zij kunnen erin gaan liggen, glijden niet uit en hebben wat te knabbelen. Dit gaat verveling en stalondeugden tegen. De voordelen voor de eigenaar: deze bodembedekking is makkelijk hanteerbaar, overal verkrijgbaar en relatief goedkoop. Dat geldt vooral voor de grote balen, die stro bevatten waarvan de stengels minder gekneusd en gesneden zijn. Stro heeft echter een beperkt absorptievermogen en laat urine makkelijk door. De mest heeft goede afzetmogelijkheden bij landbouwbedrijven. Doordat wij het opkopen en het verpakken in balen zelf doen (kleine 20 kg of grote balen van 100 tot 400 kg) kunnen wij een hoge kwaliteit leveren. Tevens weten wij ook waar het graan gegroeid is en onder welke omstandigheden het geoogst wordt. Hierdoor kunnen wij meer op de wens van de klant inspelen of iemand juist lang of kort stro wil of blank of grauw. Doordat wij daarin best uniek zijn kunnen wij u hierdoor een extra service bieden.

Grote balen op het veld en kleine balen in de stal.
MultiBale maakt tot zes afzonderlijke balen in één grote baal. Dit systeem vereenvoudigt de verwerking van kleine balen. De kleine balen zijn in lengte van 0,50 tot 1,35 m instelbaar. Uiteraard kunnen met deze pers ook gewone grote balen met een lengte van maximaal 2,70 m gemaakt worden.
Tot 5 afzonderlijke kleine balen in één grote baal.

De kleinere afzonderlijke balen worden dan ieder met twee touwen gebonden en de grote baal met vier touwen. Natuurlijk kunnen wij met de pers ook gewoon conventioneel werken. Dan worden de grote pakken – net als anders – met zes touwen gebonden.

Baallengte naar wens: 0,50 m tot 1,35 m. Eenvoudige verwerking door de kleine balen. Gewicht van de kleine balen vanaf ongeveer 50 kilo